Activitatea Friedrich-Ebert-Stiftung

 • Foto: Friedrich-Ebert-Stiftung Sediile FES din Bonn și din Berlin

Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) – Fundația pentru o democrație socială!

Despre noi
Fundația Friedrich-Ebert (FES) este cea mai veche fundație politică din Germania cu o tradiție bogată în democrație socială care datează din 1925. Fundația își datorează formarea și misiunea sa în moștenirea politică a omologului său Friedrich Ebert, primul președinte german ales în mod democratic.

Lucrarea fundației noastre politice se concentrează asupra ideilor și valorilor fundamentale ale democrației sociale - libertate, justiție și solidaritate. Acest lucru ne conectează la democrația socială și la sindicatele libere. Ca instituție non-profit, ne organizăm activitatea autonomă și independentă.

Telurile noastre
Promovăm

   

 • o societate liberă, bazată pe valorile solidarității, care oferă tuturor cetățenilor săi aceleași oportunități de a participa la nivel politic, economic, social și cultural, indiferent de originea, sexul sau religia lor
 • o democrație plină de viață și puternică;
 • o creștere economică durabilă, cu o muncă decentă pentru toți
 • un stat de bunăstare care oferă mai multă educație și asistență medicală îmbunătățită, dar combate în același timp sărăcia și oferă protecție împotriva provocărilor pe care le pune viața cetățenilor
 • o țară responsabilă de pace și progres social în Europa și în lume.
 •  

Ce facem
Sprijinim și consolidăm democrația socială, în special prin:

   

 • Activitatea educațională politică pentru consolidarea societății civile. Programele noastre de educație politică din Germania motivează, permit, informează și califică cetățenii să se angajeze cu succes în sfere politice, sindicale și civile.
 • Îmbunătățim participarea cetățenilor în discuțiile sociale și procesele de luare a deciziilor.
  Think Tanks: Dezvoltăm strategii privind aspectele esențiale ale politicilor economice, sociale și educaționale, precum și pe chestiunile cheie care promovează democrația. La intersecția în care se întâlnesc grupurile de reflecție, mediul academic și practicienii politici, creăm un discurs public pentru o ordine economică și socială echitabilă și durabilă la nivel național, european și mondial
 • Cooperarea internațională: Cu rețeaua noastră internațională de birouri din peste 100 de țări, susținem o politică de cooperare pașnică și drepturile omului, promovăm stabilirea și consolidarea structurilor democratice, sociale și constituționale și suntem pionieri pentru sindicatele libere și o societate civilă puternică.
 • Suntem implicați activ în promovarea unei Europe sociale, democratice și competitive în procesul de integrare europeană.
 • Sprijin pentru tinerii talentați cu programe de burse, în special pentru studenți și doctoranzi din familii cu venituri mici sau din familii de migranți. Aceasta este contribuția noastră la creșterea democrației educaționale.
  Memoria colectivă a democrației sociale: arhiva noastră, biblioteca și proiectele de istorie contemporană păstrează rădăcinile istorice ale social-democrației și ale sindicatelor în viață și oferă sprijin pentru cercetarea sociopolitică și istorică.
 •  

Learn more about FES and visit the German website

nach oben